Det går nog framåt trots allt.

 Trots vaddå? Kanske den allmänna (?) bilden att man måste fokusera på missförhållanden och kritik, annars är man fel ute.

Men det är vår. En härlig vårdag i trädgården med gungande barnbarnet Wilma. Högt nog kan det inte bli. Och Skypande med de andra i Trondheim. Och i Lund blir svärson Henrik väl omvårdad och reparerad av en sjukvård man mest ser kritiserad.

Sällan ser man TV men i kväll blev det. BBC naturprogram, i dag om Arktis. Fantastiska bilder, ett härligt arbete. Sedan Pedereckis multiverk Jerusalems sju portar. Musik-, balett- och datorkonst. Dock, en fundering: ”Herren skänker fred och härlighet åt sin stad”.   Gäller det Jerusalem? Men så analytisk ska man kanske inte vara. Kanske det gällde på psalmistens tid. 

Jag håller på och tar kontakt med lantbrukare i området och resonerar om driften. En mycket uppmuntrande övning. Tar man skördar på 9-10 ton fungerar det också bra ekologiskt i det praktiska jordbruk jag har mött. Och det finns stor potential att göra det ännu bättre.

Till slut: ett arbete beskrivet i Science 19 March 2010, sid 1467.  Om känsla för rättvisa i det moderna samhället.  Det visar sig att den är bättre ju mer ”utvecklat” och marknadsinriktat samhället är. Kanske oväntat mot bakgrund av all girighet som uppenbarats i olika sammanhang. Ändå – en känsla av hopp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: