Mat – klimat – miljö; en Möjlighetsbok

Det är ju min egenhändigt (kan man säga så?) författade bok. Den har varit ute några månader. Och konstigt nog och uppmuntrande nog: jag tycker själv fortfarande den är OK. Visst kunde en del förbättras men inget känns fel.

Den börjar diffundera ut. Ingen kioskvältare men det går några ex  om dagen.

Ta en titt på föregående inlägg så förstår du en väsentlig del av bakgrunden. Vi sätter sprätt på för mycket kväve (både mineralgödsel och biologiskt fixering) för våra globala system redan i dag. Livsmedelsproduktionen är en stor aktör. Men ändå är vi tvingade att öka för att bibehålla försörjningen.  Allt kan inte bara löpa på som vanligt, det håller inte.

Vi kan öka kvävets effektivitet i jordbruket rent tekniskt. Vi kan också förändra vårt livsmedelssystem till större ekologisk effektivitet. Boken diskuterar dessa frågor och ser en hel del möjligheter åtminstone för jordbrukets del.

Det blir någon form av helikopterperspektiv på hela denna komplicerade fråga, från övergripande ekonomi till markvetenskap.  Det finns ett lättläst spår att följa och göra utflykter ifrån.

Det är också ett försök till sammanfattning av jordbrukets miljöpåverkan och vad man kan göra åt den.

Mer information och länkar till beställning finns på www.greengard.se/BOKEN.htm

Annonser

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: