Policies om Klimat och Mat

Jag återvänder till detta, som togs upp för ca 5 inlägg sedan. UK  tog initiativet till ett ”Foresight programme on the Future of Food and Climate”, där 35 länder medverkade. Jag citerar från en sammanfattning i Science 25 febr (min något fria översättning av enstaka meningar i texten):

Vi måste tänka om hur vi använder mark  för livsmedelsproduktion, och mer betona de utmaningar vi har vad gäller uthållighet och miljöpåverkan…

En större och mer fordrande global befolkning måste försörjas av ungefär samma landareal som i dag. Det kräver högre skördar som inte skadar miljön och bidrar till klimatförändringen, med andra ord: ett program för uthållig intensifiering. ..

Vi kommer långt genom att tillämpa den kunskap vi har. Huvudutmaningen är att åstadkomma  motivation och att sprida ”best practice”… Reaktivering av rådgivningen….Introduktion av ekonomisk motivation för miljöriktiga åtgärder…

Förbättra kväveeffektivitet.  Reducera metan från djurproduktion.   Mer forskning behövs på många områden.

Politisk vilja behövs för att åstadkomma förändringar. Klimatförändringar och livsmedelsförsörjning är två stora utmaningar för mänskligheten det 21a århundradet. Om vi inte handlar nu behövs mycket svårare beslut i framtiden,. Vi har stor risk för kollapsande livsmedelssystem i länder och regioner med ökande klimatförändring.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: