Målet: Framtidsfokus

Framtidsfokus var början på denna blogg hösten 2008.  Och det gäller fortfarande. Framgången har väl varit så där. Men det gäller ju att ha framtidsfokus och att fortsätta.

Kan man vara långsiktig i en kortsiktig värld? Faktiskt räcker det rätt långt att vara ”medelsiktig” , 5 år eller så. Och det går ihop med konkurrenskraft. Hur?  Det framgår av denna blogg och av boken.

Utöver bloggen (och dess engelska version som ibland blir hopplöst försummad) blev det boken Mat-Klimat-Miljö. Den lilla upplagan är snart slut. Jag är i stort sett nöjd med resultatet. I alla fall nöjd med att ha gjort detta försök. Jag hade hoppats på lite större genomslag och mer kommentarer. Nåväl – det bidrog till  A W Bergstens pris från Lantbruksakademien.  Och Tidskriften Lantmannen gjorde en stor insats.

Så bloggen rullar vidare. Den kompletteras av en ”Bok” på nätet, tillgänglig från Blogroll härifrån ner till höger. Preliminär titel: Odling och växtnäring för framtida bruk. Och det finns en engelsk version. Det är en samling av gällande kunskap samt en del nya  (nygamla) tankar och sammanställningar.

Varför då detta? Jo, framför allt för att det är så kul. Vad är mer tillfredsställande än att jaga kunskap, fakta och förhållanden och sätta in i ett sammanhang.  Det är också tillfredsställande att ha åtminstone visionen att bidra till att något fungerar bättre. Det må vara en gammal bil, ett datorprogram eller jordbrukssystemet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: